Coachwijzer: kennis-toolbox voor coaches en cliënten
Ondanks de populariteit van coaching was er tot voor kort weinig bekend over of en hoe coaching werkt. Lara Solms deed in haar promotieonderzoek aan de Universiteit van Amsterdam onderzoek naar de effectiviteit van coaching. Om haar wetenschappelijke kennis onder de aandacht te brengen bij de mensen die het in de praktijk kunnen gebruiken (zoals coaches en cliënten), ontwikkelde Lara een praktische toolbox. Met steun van de PhD-Innovatiebeurs die zij van de NSvP ontving ontwikkelde zij onder meer drie podcasts en twee videoclips.
Wegwijzer duurzaam vitaal: aan de slag met werkstress
In deze wegwijzer ontrafelt arbeidspsycholoog Saskia de Bel wat wij nodig hebben om er iedere werkdag tegenaan te kunnen. Ze beschrijft overzichtelijk wat onderzoek ons leert over de fysieke en persoonlijke hulpbronnen die werknemers nodig hebben om niet alleen hun bureau maar ook hun neurale werkprocessen op orde te houden.
Links en leesvoer Jongeren en de arbeidsmarkt van morgen
Het is voor iedereen zichtbaar dat werk en de arbeidsmarkt veranderen door nieuwe technologieën, robotisering en flexibilisering. En dat vergt aanpassing. Van mens, werk en regelgeving. Volgens de NSvP vraagt het zelfs om een Omkering. Een omkering waarbij niet de mens zich aanpast aan het werk, maar het werk zich aanpast aan de basale behoeften van de mens. Om de discussie hierover in beweging te zetten organiseerde de NSvP een kompasmiddag.
Buiten de gepade banen: overzicht van slimme baanconstructies om inzetbaarheid te vergroten
Stilstand op de arbeidsmarkt is achteruitgang. Dat geldt voor werklozen die te lang uit het arbeidsproces zijn, maar ook voor werknemers die te lang in dezelfde baan verblijven. Job Engineering is de verzamelnaam van een breed palet aan sleutelmogelijkheden om op taakniveau ontwikkeling in het werk en mobiliteit te vergroten. Het houdt daarbij rekening met de individuele sterktes, wensen en vermogens van werknemers - voor een arbeidsmarkt op maat.
'Weg die grauwsluier' met behulp van het web
Voor veel organisaties is het een herkenbaar beeld: ziekteverzuim niet schrikbarend hoog, medewerkers lijken tevreden en toch hangt er een soort grauwsluier over de organisatie. ‘Terwijl je voor optimale inzetbaarheid juist gemotiveerde mensen nodig hebt.'
Op Eigen kracht naar een baan: de uitgangspunten
Voor jongeren met een arbeidsbeperking is het moeilijk om aan werk te komen. De keuzemomenten in het arbeidstoeleidingstraject kunnen tot een crisis leiden. Door het inzetten van een Eigen-kracht-conferentie kan het eigen netwerk geactiveerd worden en zo kan de regie over de keuzes zoveel mogelijk bij de cliënt blijven.
Beroepskeuzetest voor verstandelijk beperkte jongeren
Jongeren met een licht verstandelijke beperking zullen vanwege hun beperkingen niet binnen elk beroep floreren. Een goede keuze is juist voor deze groep van extra groot belang. Om tot een goede keuze te komen, voldoen de gewone beroepskeuzetests niet. Daarom is met steun van de NSvP voor deze groep een speciale test ontwikkeld: de SIWIT.