Inspiratiebundel: Slim Werken met Talent in Teams - Kuijpers, Thunnissen, Kommer (2019)

Hoe kun je slim werken met talent in teams? Deze vraag staat centraal in de inspiratiebundel. Tien teams uit het onderwijs en andere sectoren vertellen hoe zij in hun team werken vanuit talent en welke stappen zij hebben gezet om dat voor elkaar te krijgen. Er is geen ‘one best way’, zo is de conclusie. Anne-Marie Kuijpers, Marian Thunnissen (beiden Fontys) en Hans Kommers (ST-Groep) merken in hun werk als onderzoeker, teamcoach en adviseur dat teams behoefte hebben aan handvatten om in hun team meer talentgericht te werken en te organiseren. Met deze inspiratiebundel willen de auteurs andere teams (in het onderwijs) inspireren om ook in hun team aan de slag te gaan met talentgericht werken. 

OM’s got talent

Bij het Openbaar Ministerie Noord-Holland gaat een groep van 15 medewerkers aan de slag met kleine experimenten binnen de NSvP Sterke Punten Challenge. Door het ontwikkelen van de VerSterker willen zij enerzijds dat medewerkers ontdekken welke talenten zij hebben en hen stimuleren deze ook daadwerkelijk in te zetten in hun werk. Anderzijds willen zij dat het binnen de organisatie ‘normaler’ wordt om stil te staan bij wat je goed kan en hierover met elkaar in gesprek te zijn. Vanuit de projectgroep wordt een blog geschreven over het verloop van dit project.

Bevrijdend om soms te kunnen zeggen: ik ben hier niet goed in

OM Openbaar Ministerie Talentversterker

Niemand heeft talent voor alles. Het is juist bevrijdend om soms toe te kunnen geven: ik ben hier niet goed in. Dat is geen smoes om onder een vervelende klus uit te komen. Integendeel, het kan het uitgangspunt zijn voor job crafting. Bij het Openbaar Ministerie Noord-Holland is een groep van 15 medewerkers aan de slag met kleine experimenten in het kader van de Sterke Punten Challenge. Door het ontwikkelen van de "Talent VerSterker" willen zij enerzijds dat medewerkers ontdekken welke talenten zij hebben en hen stimuleren deze ook daadwerkelijk in te zetten in hun werk.

Blog: waar heb ik talent voor?

Bij het Openbaar Ministerie Noord-Holland gaat een groep van 15 medewerkers aan de slag met kleine experimenten binnen de NSvP Sterke Punten Challenge. Door het ontwikkelen van de VerSterker willen zij enerzijds dat medewerkers ontdekken welke talenten zij hebben en hen stimuleren deze ook daadwerkelijk in te zetten in hun werk. Anderzijds willen zij dat het binnen de organisatie ‘normaler’ wordt om stil te staan bij wat je goed kan en hierover met elkaar in gesprek te zijn.

Mooi werk: naar een betere baan zonder weg te gaan

Mooier Werk

Hoe raak je van dat knagende ontevreden gevoel met je werk af zonder meteen naar een andere baan te zoeken? Of die wijngaard in Zuid-Frankrijk te beginnen? Luc Dorenbosch en Mark van Vuuren maakten een praktisch werkboek waarin je leert de lelijke en mooie kanten van je baan beter te verwoorden en te visualiseren. Om van je werk weer Mooi Werk te maken biedt het boek verschillende inzichten om je baan zo te ‘renoveren’ dat die weer bij je past. Inmiddels verscheen de opvolger Mooier Werk (2018) met vijf jaar praktijkinzichten.

Sterke Punten Benadering voor vernieuwend HR

Whitepaper Het gebruik van sterke punten in teams en organisaties

Veel organisaties baseren hun ontwikkelbeleid vooral op de tekortkomingen van medewerkers; met een functieprofiel in gedachten wordt bepaald welke competenties mensen verder moeten ontwikkelen voor een bepaalde functie. Met een goed onderbouwd whitepaper geeft onderzoeker dr. Marianne van Woerkom achtergronden voor een model dat de basis legt voor vernieuwend personeelsbeleid dat niet de zwaktes, maar juist de sterke punten van mensen centraal stelt.

Draagt behulpzaamheid op het werk bij aan de kwaliteit van het gezinsleven?

David van Lennep Scriptieprijs

De Chinese Chang Lu van de Universiteit van Tilburg won de derde prijs van de David van Lennepscriptieprijs 2012 voor zijn master scriptie 'The Relationship between Helping Behavior in Workplace and Work to Family Enrichment: A Multi-foci and Dual-cultural Study.'

Give roses, fragrance left in your hands

Winner David van Lennep Scriptieprijs 2012, Chang Lu: "I did this study in China and the Netherlands. In the Netherlands, as I don't know many people, I asked people on the train to fill my survey. People were so kind that I could finish my study on time. I owe to these nice people so I hope the results of this study can bring them useful knowledge----Give roses, fragrance left in your hands."  

'Weg die grauwsluier' met behulp van het web

stress

Voor veel organisaties is het een herkenbaar beeld: ziekteverzuim niet schrikbarend hoog, medewerkers lijken tevreden en toch hangt er een soort grauwsluier over de organisatie. ‘Terwijl je voor optimale inzetbaarheid juist gemotiveerde mensen nodig hebt.'

Kwaliteit en motivatie in de verpleeghuiszorg

Eer van je Werk Verpleeghuiszorg

Verzorgenden willen goede kwaliteit leveren maar krappe budgetten, personeelstekort en werkdruk staan dat vaak in de weg. De NSvP schreef samen met de Stichting Gezond Werk en Economisch Welzijn (StGW) een werkplan gericht op het verbeteren van kwaliteit en motivatie in de verpleeghuiszorg. De problematiek in de zorg is gezien de vergrijzing en de stijgende kosten in de zorg nog altijd zeer actueel.

Over NSvP

De NSvP maakt zich hard voor een menswaardige toekomst van werk. We stellen de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en onderzoeken hoe werk zodanig kan worden ingericht dat het bijdraagt aan de menselijke waarden en behoeften. We zijn een onafhankelijke stichting. We financieren als vermogensfonds innovatieve projecten op het snijvlak van mens, werk en organisatie.

Rijnkade 88
6811 HD Arnhem
info@nsvp.nl
026 - 44 57 800

 

Vind ons op Facebook
Volg ons